Články závodu Hunger games, 30. hry

Zpět na závod Hunger games, 30. hry

Informace pro vůdce a vůdkyně (symbolický rámec, modul před závodem a jídlo na závod)

Článek Informace pro vůdce a vůdkyně (symbolický rámec, modul před závodem a jídlo na závod)

Václav Kheil (Vašek) | Hunger games, 30. hry | 24.03.2019 22:09 , aktualizováno: 24.03.2019 22:43 r

Jsi-li vůdce/vůdkyně družiny, oddílu či střediska, které se účastní závodů na Rychnovsku a hledáš-li další informace, pak jsi tu správně. První ze série článků je právě zde, zde se dozvíš info o symbolickém rámci, modulu před závodem a potřeby jídla na závody. Jsi-li člen soutěžní družiny, je pro tebe určen spíše Dopis z kapitolu. :)

 

Svojsíkův závod 2019 Rychnovsko
Rybná nad Zdobnicí - tábor
26.-28.4.2019

Informace výhradně pro vůdce a vůdkyně
 (symbolický rámec, modul před závodem, příprava jídla)

 

Nazdar bratře/sestro,

jsme moc rádi, že Tvou družinu budeme moci v dubnu přivítat na základním kole Svojsíkova závodu 2019 v Rybné nad Zdobnicí. Divoká příroda kolem řeky Zdobnice nám umožňuje zasadit závody do symbolického rámce Hunger Games, 30. hry. Chápeme, že ne všem je téma dobře známé. Chtěli bychom Ti tedy v sérii dopisů poskytnout bližší informace a doporučení pro to, co s družinou do závodů dělat a jak je případně motivovat. Pro samotnou hlídku je přidán článek, který by ji měl uvrhnout do děje (Dopis z kapitolu). Přečti, nebo předej jim ho prosím. Je možné se připojit k události na facebooku Hunger Games, 30. hry

 

Symbolický rámec

Téma se týká Hunger Games (hladové hry). O čem to je? Kapitol (možno představit si jako stát, který je rozdělen na kraje) každý rok vybírá chlapce a dívku z každého kraje, aby bojovali za svůj kraj v Aréně Hladových Her. Přežít však může jenom jeden. Kapitol ještě před samotnými hrami pořádá představování a trénink, kdy se splátci (vybraní), snaží co nejlépe ukázat své dovednosti. Aréna je plná nepředvídatelných situací a k přežití se může hodit vše. Forma udržování moci Kapitolu pomocí arény se nelíbí rebelům. Ti tajně podkopávají moc kapitolu a snaží se hry zrušit.

 

 

Naše Hladové Hry se odehrávají dříve než samotné hry známé z knihy Suzanne Collins. Konkrétně se jedná o 30. Hladové Hry. Jelikož je pořadové číslo výroční kulaté, jsou místo dvojice z každého kraje vybrány celé skupiny splátců. Číslovka 30 také nebyla vybrána náhodně, zkuste zabrouzdat o 30 let zpět… :) Rebelové v našem provedení chybět také nebudou, ti budou společně s družinami bojovat proti Aréně – vše se dozvíte ve správný čas. Rebelské vpisky jsou v dopise přímo družině červenou barvou.

 

 

Co si připravit předem

 

·         “Modul před závodem”

Modul před závodem je část, na kterou se hlídky připraví ještě před samotnými závody. Letošním úkolem je připravit si představení vlastní družiny. Zadaní ovšem vyžaduje trochu fantazie při řešení. Představování se uskuteční na 25 m dráze, kterou hlídky projdou do časového limitu 2 minut (přitom se představí a porotci je zhodnotí). V ideálním případě si zkuste stejné podmínky na vaší schůzce. Lze zapojit změnu chůze, typické oblečení, skauting, originalitu apod. Cílem je zapůsobit na diváky, aby si právě vaši družinu zapamatovali, a to v dobrém. Bodově hodnoceno 32 body. Pokud hlídka představení před porotci neabsolvuje, nebude jí přidělen žádný bod. Zařazujeme, jelikož je dle nás v dnešní době podstatné umět vystupovat před lidmi.

 

 

·         Jídlo na pátek a sobotu

Kromě modulu před závodem bude nutné připravit si jídlo na  pateční večeři (studenou; spíše počítat s tím, že není možnost si jídlo ohřát), sobotní snídani (opět studenou, přibližně do 30 minut připravenou a snědenou) a nakonec sobotní oběd na ohni/v ohni – vaření jako na výpravě, vzít si ingredience, ze kterých si hlídka uvaří na ohni a vybavení na rozdělání ohně. Hodnotit se bude rozdělání ohně, zda má veškeré vybavení s sebou (za stržení bodů poskytneme sirky, případně v nouzi podpalovače…), zda rozdělává bez papírů či jiných podpalovačů pouze se dřevem/březovou kůrou - přírodninami, zda hlídka uvařila pro všechny členy hlídky, jak to zvládala (chování, rozdělení práce, pozice rádce v týmu…) a jak a co uvařila (složitost, výživnost, stav jídla…). Důraz samozřejmě bodově kladen spíše na přežití, chování a zda se z jídla hlídka najedla.  

 

My sami zajistíme sobotní večeři, nedělní snídani

 

Nechť Vás Štěstěna provází v příštích dnech :)

 

Další informace čekej každý týden v neděli. Postupně probereme disciplíny, hlavní smysl závodu, co s sebou, jak to bude probíhat.  

 

Organizační tým :)

P.S.: S nejasnostmi se obrať na číslo 702 193 221 (Vašek Kheil)

 

 

Komentáře

Článek nemá žádné komentáře