Články závodu Hunger games, 30. hry

Zpět na závod Hunger games, 30. hry

Další várka informací pro vedoucí (cíl závodu, zázemí, příjezd, disciplíny...)

Článek Další várka informací pro vedoucí (cíl závodu, zázemí, příjezd, disciplíny...)

Václav Kheil (Vašek) | Hunger games, 30. hry | 09.04.2019 16:15 , aktualizováno: 09.04.2019 20:17 r

Milí vůdci/vůdkyně, předávám Vám další a víceméně poslední várku informací se smyslem závodu, místem příjezdu a registrací, ubytováním, aktualizovanými informacemi k modulu před závodem a přiblížení k disciplínám.

 Milí vůdci/vůdkyně,

předávám Vám další a víceméně poslední várku informací se smyslem závodu, místem příjezdu a registrací, ubytováním, aktualizovanými informacemi k modulu před závodem a přiblížení k disciplínám. Myslete prosím na to, že hlavním cílem závodu není vybrat nejlepší družinu do krajského kola, popř. do celostátního kola (viz pravidla Svojsíkova závodu). Nevnucujte družinkám, že musí vyhrát za každou cenu. Přijeďte a užijte si závody společně s námi. 

Hlavní cíl závodů

Naším hlavním cílem se stalo POZNÁNÍ SE ve skupině a v okrese. Závody jsou tedy koncipovány tak, aby účastníci odjížděli s pocitem, že nejsou v okrese sami a znají své vrstevníky či starší skauty a skautky; že dokáží ve skupině spolupracovat. Kromě toho se samozřejmě vynasnažíme cílit na skautské hodnoty a skauting jako takový. Budeme proto rádi, když své družiny a střediska budete reprezentovat řádně ve skautských krojích, minimálně ve skautských šátcích. (Přesto se připravte na mírné omezení skautingu na začátku akce v rámci symbolického rámce.)
Do cíle závodů zahrnujeme taktéž spolupráci na úrovni okresního roveringu, který hraje, měl by hrát, velkou roli ve fungování okresu. Organizační tým závodu se skládá pouze z mladších roverů, kteří organizují podobně velkou akci víceméně poprvé, proto prosím o schovívavost. Pokud budete chtít podávat zpětnou vazbu přímo na závodě, snažte se být konstruktivní.

Příjezd a registrace

Akce začíná v pátek 26. dubna 2019 na tábořišti vambereckých skautů v Rybné nad Zdobnicí (viz mapka). Registrace pro celé hlídky bude probíhat od 17:30-18:30. Příjezd proto doporučujeme nejdéle mezi 17:30-18:00. Na okresní radě bylo domluveno, že se střediska domluví na dvou společných autobusech. Ptejte se proto u svých vedoucích oddílů či střediskových vůdců, kdy budete na závody odjíždět. Již bodovaný program modulu před závodem započne nejdéle v 19:00, ujistěte se tedy, že stihnete dorazit včas.

Ubytování

Ubytování zajišťují opět střediska s tím, že za ideální (vztaženo k rámci a cíli závodu) považujeme hangáry, příp. stany.  Stavba hangárů proběhne již v dopoledních hodinách (od 8:30) v pátek. Zajistěte prosím dovoz na tábořiště se vším všudy ve čtvrtek 25.4. odpoledne (cca 18. hodina) či v pátek 26.4. ráno do 10. hodiny. V případě potíží mě kontaktujte na čísle 702 193 221. Pomoc se stavbou se rozhodně bude hodit.
WC, hygienu i místo na jídlo zajistíme.

Modul před závodem NOVINKY!

Herní název „představování se“ je Přehlídka splátců.
Navýšení bodové dotace na maximum - 48 bodů. (48 z celkových 400 možných)
Přehlídka splátců započne mezi 18:45 – 19:00, ujistěte se, že dorazíte včas na registraci.
Příprava prostoru před samotným vystoupením hlídky nebude možná.
Nespoléhat na techniku, není jistá!
Účastnit přehlídky by se měla celá hlídka.

(Trocha inspirace a to, z čeho přibližně vycházíme.
https://www.youtube.com/watch?v=_3HICE0fOi8)

Co bude potřeba na závody?

Obecně
Vzhledem k tomu, že celé závody budou probíhat blízko řeky, doporučujeme maličko teplejší oblečení, spacáky a silnější karimatky. Pokud vaše středisko nezajišťuje hangár, budou potřeba vlastní stany pro přespání. Dále doporučujeme tmavší a teplejší oblečení na noční programy kvůli symbolickému rámci. Kostýmy řešit jenom pokud se chce – inspirace youtube/internet.
Také ešusy, lžíce a flašky na vodu se budou hodit. Mobil doporučenhlidky nebudou mít doprovod. 
Kroj, šátek a vhodné kalhoty i boty k němu se počítají jako samozřejmost. :)
Baterky budou určitě třeba.


Modul před závodem

Podle vlastních potřeb na představování se.

Modul přežití
Vlastní vybavení na rozdělaní ohně a naštípání dřeva. (Rozdělání ohně křesadlem +1 bod) Dřevo bude k dispozici. Vlastní suroviny na sobotní závodový oběd (páteční večeři a sobotní snídani), možnost nákupu v blízkosti nebude. (TIP: Rozdělit si mezi členy hlídky suroviny, co kdo přinese.)

Kolik pomocníků potřebujeme?

Ke každé družině by měl určitě být k dispozici vedoucí družiny/zástupce (pokud vedoucí nemůže) + případně a ideálně jeden další pomocník.

Disciplíny

V čase sobotního závodu proběhne celkem 11 „disciplín“ (3 modul přežití – 2x20 b, 1x24 b; 8 modul závod – 8x36 b). Disciplíny vychází z pravidel Svojsíkova závodu pro rok 2019. Úkoly budou praktické i teoretické s velkým zaměřením na spolupráci v týmu. Jedná se o stanoviště první pomoci, krizové situace, logického myšlení, odhadu, zručnosti, přírody, hledání informací, všímavosti, orientace v terénu, rozdělaní ohně a uvaření jídla. Disciplíny se otevřou v 9:00 ráno a zavřou v 17:00. Během doby 11:00 – 16:00 bude možnost rozdělat si oheň a uvařit si na určeném místě v mapě. Hlídka dostane podrobnou mapu s vyznačenými místy, krátkými instrukcemi a legendou. Závod bude bez doprovodů (hlídka s sebou ponese GPS lokátor/tracker).

Těším se na shledání na závodech,

za organizační tým
Vašek Kh. (702 193 221; vasek.kheil@gmail.com)

 

 

Komentáře

Článek nemá žádné komentáře