Články závodu Základní kolo - okres Chrudim

Zpět na závod Základní kolo - okres Chrudim

Průvodní informace

Článek Průvodní informace

Šimon Schierreich (Šíra) | Základní kolo - okres Chrudim | 09.04.2017 11:00 , aktualizováno: 12.04.2017 10:37 r

Vážená polární výpravo, jsme velice potěšeni, že jste se rozhodli zúčastnit se první české polární výpravy na severní pól. Jelikož se již termín odjezdu blíží, posíláme vám k naší expedici bližší informace.

Jaký je plán?

Vedení expedice prosí všechny výpravy, aby se dostavily 22.4.2017 mezi 7:30 a 8:00 ke kostelu Zvěstování Panny Marie v Janovičkách u Luže (https://mapy.cz/s/1xUHr). Zde dojde k registraci polárníků a následně budeme moci z druhé koleje nádraží Františka Josefa vyrazit směr sever. 

Pokud vše půjde podle plánu, expedice by měla končit mezi 16. a 17. hodinou.

Jak se připravit?

Krom krátké osvěžující koupele ve vltavské ledové tříšti můžeme doporučit zejména nastudování všemožných pramenů týkající se severního pólu. 

Abychom vám ulehčili práci, dovolili jsme si vybrat jeden zdroj za všechny - https://www.youtube.com/watch?v=Tb0A7xdb-PE.

Co s sebou?

Každá polární výprava s sebou musí mít píšťalku, to pro případ, že by se ztratila v mlze, buzolu, také pro případ, že by se ztratila v mlze, a cestovní lékárničku, pochopitelně pro případ, že by se výprava ztratila v mlze a někdo uklouzl na ledu.

Náš vklad do expedice pak bude dostatek tekutin (nádoby vlastní) a malá svačina (není myšleno oběd).

Jelikož se náš národ vydal z většiny volných prostředků při sbírce po oné celonárodní katastrofě před několika lety, musíme poprosit každého jednotlivého polárníka, aby ke zdaru výpravy přispěl 50 korunami.

Poslední věc o kterou každou výpravu prosíme je, aby s sebou přivedla jednu další osobu, pokud možno s předchozími polárnickými zkušenostmi. Uvidíte, jak se bude hodit, až sníme psy, a nebude nikdo, kdo by táhl saně.

Co s trudomyslností?

Jak jistě víte, tak z posledních 36 polárních výprav zahynulo 17 trudomyslností (17!), nesmíme tedy ponechat něco náhodě. Jelikož se píseň neosvědčila a míč akorát někde někdo zapomene, rozhodli jsme se poprosit každou výpravu, aby secvičila 4 živé obrazy na různá témata. Dle našeho mínění je tento mistrův vynález velice příhodným útvarem pro ukrácení dlouhé chvíle během několikadenního driftování. Aby nedošlo k pobuřujícím vystoupením o krásách teplých krajin, rozhodli jsme se určit tato 4 témata - naše družina, tábor, polární výprava, volné téma.

Krom toho jsme toho názoru, že by taková polární výprava neměla mít za cíl pouze dobýt onu vysněnou kótu, ale zároveň by měla obohatit polárníky jako takové. No a jelikož je největším nepřítelem každého polárníka ona zmiňovaná trudomyslnost, rozhodli jsme se poprosit každou výpravu, aby pro ostatní připravila prezentaci nějaké jejich oblíbené aktivity nebo hry. Ideální formát je papír/plachta s takovým popisem, aby nebylo nutné žádné další vysvětlení.

Komentáře

Článek nemá žádné komentáře