Články závodu Svojsíkův závod - Beroun 2017

Zpět na závod Svojsíkův závod - Beroun 2017

Pár postřehů ze závodu

Článek Pár postřehů ze závodu

Zdeněk Blín (Modras) | Svojsíkův závod - Beroun 2017 | 14.05.2017 08:38 , aktualizováno: 14.05.2017 09:06 r

Zhodnocení Svojsíkova závodu 2017 -základní kolo Beroun

Závod proběhl v Berouně v lesoparku na Městské hoře. Zázemí jsme zvolili, vzhledem k nestálému počasí, v klubovně střediska 01 Beroun.

Závodu se zúčasnilo celkem 17 družin - 7 dívčích a 10 klučičích. Závod se skládal ze tří modulů - před závodem, závod a zpětná vazba.

Úkolem modulu Před závodem bylo natočit minutové video, ve kterém se družiny představili. Přístup k natáčení byl různý - rychlovka na schůzce, promýšlený scénář... Ukázalo se, ženejvětší šmrnc měla videa odlehčená, natočená "z voleje". Při hodnocení jsme se jim moc nasmáli.

Závod samotný probíhal za rozumného počasí a i když jeho délka se pohybovala kolem 2 km měl, podle účastníků, úspěch.

Technicky jsme ani na nic nenarazili - akorát jedna družina změnila členy těsně před závodem a systém to nezpracoval, ale fungovala papírová forma a naše připravené tabulky. A pak taky se podařilo dopracovat se shody bodů a i podle pravidel se nám nepodařilo body upravit. Naštěstí nešlo o družiny na postupových místech, dokonce ani "bedně" a tak jsme se dohodli na drobné úpravě, aby se vlk nažral a....... Přesné výsledky jsme pochopitelně rozeslali z vlastních tabulek všem účastníkům.

Svojsíkův závod má stále svoje pevné místo ve skautském životě. Jenom nás trochu mrzí to hluboké členění. Např. modul brány - stále nikdo nechápe, proč zrovna "brány" a proč nemůže být součástí "závodu" a má taková zbytečně složitá pravidla. Kdybych byl studovaný v oboru pedagogika a psychologie (jsem technik) asi by mi to bylo jasnější. Takhle je to (a nejen pro mě) zbytečná komplikace. Závod je zajímavý a složitý podle toho, kdo jej pořádá a kolik má na to času a prostoru. Jsou pořadatelé hravější a míň hraví, některé baví psychologie. V rámci jednotlivého kola však jsou podmínky pro všechny družiny stejné. Připadá mi, že klasická podoba SZ z dob o trochu dřívějších, taky nebyla špatná.

Zdeněk Blín - velitel závodu

Komentáře

Článek nemá žádné komentáře