Články závodu Základní kolo - okres Brno - venkov

Zpět na závod Základní kolo - okres Brno - venkov

Svojsíkův závod 2017 - Základní kolo Brno-venkov: ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Článek Svojsíkův závod 2017  - Základní kolo Brno-venkov: ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Pavel Cupák (Pája) | Základní kolo - okres Brno - venkov | 04.06.2017 14:27 , aktualizováno: 04.06.2017 14:37 r

V článku je zpracována závěrečná zpráva základního kola Svojsíkova závodu 2017 pro okres Brno-venkov, které se konalo 13. 5. 2017 v Újezdě u Brně. Zpráva je zveřejněna tímto způsobem na základě doporučení uvedeného v otázkách a odpovědích webu ke Svojsíkovu závodu, protože příslušnou aplikaci web nemá vytvořenu. Struktura zprávy vychází ze struktury zpráv z minulých ročníků, protože pro závod 2017 nebyl formulář dostupný.

Identifikace kola:

Kraj: Jihomoravský

Okres: Brno-venkov

Úroveň kola: základní

Pořadatel: středisko Tumulus Újezd u Brna

Místo konání: Újezd u Brna

Datum konání: 13. 5. 2017

Velitel závodu: Veronika Záleská

Hlavní rozhodčí závodu: Jan Binek – Šany

 

Počet družin a účastníků:

Počet řádných chlapeckých družin: 11

Počet řádných dívčích družin: 11

Počet řádných účastníků: 124

 

Podoba závodu:

Moduly: Před závodem, Závod, Zpětná vazba

Modul Před závodem: Družiny měly za úkol představit své členy, činnost, tradice a další aktivity ve formě plakátu formátu A2. Výsledné výtvory byly hodnoceny podle několika kategorií (splnění zadání, provedení, celkový dojem).

Modul Závod: Závod byl tvořen osmi disciplínami (První pomoc, Přihořívá hoří, Egg camp, Odhady, Skautské znalosti, Šikovnost, Byrokracie, Když oči přechází). Jednotlivé disciplíny se nacházely přímo v obci Újezd u Brna a v jejím okolí. Při jejich plnění museli členové družiny vzájemně spolupracovat.

Modul Zpětná vazba: Mimo hlavní hodnocení byly družinám na stanovištích udělovány body za spolupráci, vedení rádcem a celkové chování. Na závěr závodu naopak družiny vyplnily malý dotazník ohledně závodu a odevzdaly jej organizátorům. Při vyhlašování výsledků pak byly v samostatné kategorii vyhlášeny družiny s nejlepšími výsledky Zpětné vazby.

Svojsíkův závod nebyl zasazen do žádného symbolického rámce.

 

Financování závodu:

Závod financoval okres Brno-venkov.

 

Omezení závodu:

Závod byl určen pouze pro družiny z okresu Brno-venkov – jeho kapacita byla navíc omezena na 26 družin. Z těchto 26 přihlášených družin se účastnilo závodu pouze 22. Ze závodu tedy postupuje do vyššího krajského kola 6 družin (3+3).

 

Průběh závodu:

Zázemí závodu bylo na dvoře oratoře Salesiánského hnutí mládeže v centru Újezda u Brna. Odtud družiny vyrážely na své první stanoviště, které jim bylo již předem přiděleno. Díky tomu mohly začít závod všechny družiny současně, aniž by vznikaly dlouhé čekací časy na stanovištích. Další pořadí stanovišť si družiny volily samy. Všechna stanoviště byla umístěna v obci a jejím okolí na hezkých místech. Na počátku byl stanoven čas, kdy nejpozději musí družina přijít do cíle, s čímž neměla žádná z nich problém. Harmonogram závodu byl dodržen. V průběhu závodu nedošlo k žádným zraněním.

 

Výsledky závodu:

V chlapecké kategorii: M*A*S*H (Šlapanice) na 1. místě, Medvědi (Kuřim) na 2. místě, Vlci (Vranovice) na 3. místě.

V dívčí kategorii: Bledule (Ivančice) na 1. místě, Ježci (Kuřim) na 2. místě, Muchomůrky (Křtiny) na 3. místě.

Těchto šest družin postupuje do krajského kola závodu.

 

Podpora ústředí:

Připomínky k webu závodů: Při organizaci závodu bylo využito webu vytvořeného ústředím Junáka. Webu chybí několik klíčových nástrojů. Nejzásadnější je absence formuláře pro zpracování a odeslání závěrečné zprávy. Pravidla závodu odkazují, že má být zpracována dle určeného formuláře, ale formulář se vůbec na internetu nepodařilo dohledat. Jen díky náhodě jsme v otázkách a odpovědích na webu závodu zjistili, že se zpráva má poslat jako publikovaný článek. Chybí i možnost automatizovaně rozeslat přihlášeným účastníkům aktuální informace. Problematicky je nastaven i formulář pro zadávání výsledků. Nelze v něm označit družiny, které na závod nedorazily a u nichž nemá smysl výsledky vyplňovat. Pro odeslání je nutné mít výsledky uvedeny i u těchto absentujících družin a nezbývá než tam uvádět nuly. To ale potom stejně těmto družinám automaticky počítá umělé pořadí.

Komentáře

Článek nemá žádné komentáře