Články závodu Případ komisaře Kostečky

Zpět na závod Případ komisaře Kostečky

Případ vyřešen...

Článek Případ vyřešen...

Monika Šišková (Móňa) | Případ komisaře Kostečky | 24.04.2018 12:00 , aktualizováno: 24.04.2018 12:13 r

Dne 21.4.2018 se na základně Lužnická plovárna uskutečnilo základní kolo Závodu vlčat a světlušek o putvní totem náčelníka a vlajku náčelní.

V letošním roce se naše středisko ujalo realizace základního kola ZVaS. Nebylo tedy náhodou, že o slunné sobotě bylo na základně Lužnická plovárna živo a v blízkém okolí bylo vidět skupinky malých závodníků. Naši nejmladší, na trase závodu vedoucí přes Babinu, poměřili své síly na několika stanovištích, kde na ně byly připraveny záludné úkoly. Ošetřovala se drobná poranění, vyhledávala se vlaková spojení na netu, vzpomínalo se na umístění nášivek u skautského kroje, hádalo se, kdo je, "hernajs, kdybych si tak vzpomněl", ten anglický gentleman s kloboukem na obrázku, luštily šifry, překonávaly lanové lávky a dokonce i v papírové mapě bylo nutné se zorientovat. A aby to nebylo jen tak jednoduché, měli závodníci za úkol pomoci vyřešit komisaři Kostečkovi, svými přesně mířenými otázkami, zločin, který se udál.
No, a když se v pozdním odpoledni sečetly nasbírané body bylo jasno. Ještě před slavnostním vyhlášením ale Komisař Kostečka pomocí indiciíí, které nasbíraly děti během závodu rozlouskl celý případ. A poté se předaly ceny, diplomy a do krajského kola nás jedou reprezentovat Bahňáci z Veselí n. Luž. (za chlapeckou kategorii) a Surikaty z Plané, Trosečníci z Jistebnice a Modrásci nejmenší z Tábora (za kategorii dívčí).

Komentáře

Článek nemá žádné komentáře