Články závodu Krajské závody vlčat a světlušek 2018

Zpět na závod Krajské závody vlčat a světlušek 2018

Patálie víly Zvonilky - informace pro hlídky

Článek Patálie víly Zvonilky - informace pro hlídky

Tomáš Kurc (Šůgr) | Krajské závody vlčat a světlušek 2018 | 26.04.2018 10:00 , aktualizováno: 22.05.2018 08:42 r

Základní informace pro hlídky postupující do krajského kola ZVaSu určeného pro světlušky.

azdar všem,
níže naleznete veškeré důležité informace z hlediska organizace závodu, toho, co budete potřebovat a podobně.

Jak už asi všichni víte, závod se uskuteční v zámeckém parku zámku Konopiště, který leží nedaleko města Benešov. Veškeré zázemí bude v areálu přírodního amfiteátru, vašim prvním cílem tak bude dorazit tam. Pokud pojedete veřejnou dopravou, budeme se vás od nádraží (vlakové i autobusové jsou naproti sobě) snažit navigovat nejen pomocí značení, ale na méně přhledné úseky se také pokusíme rozmístit několik navigátorů, kteří vám s cestou poradí a také dohlédnou na vaši bezpečnost. Pokud přijedete automobily, parkujte prosím na parkovišti u hráze rybníka, je to k zázemí blíže a cesta je o trochu bezpečnější. Navíc to tu máme domluvené a parkovné budete mít levnější - 60 Kč/víkend (je třeba se hlásit k závodu).

A kdy že máte dorazit? V sobotu 26. května dopoledne. Přesněji tak, abyste stihli registraci do závodu, která bude probíhat od 10:30 do 11:30. A když už jsme u toho cestování, s návratem počítejte v neděli odpoledne. Závod, tedy přesněji vyhlášení výsledků, totiž skončí až v neděli v 11:00. S odjezdem tak počítejte až někdy potom.

Nyní k potřebnému vybavení. Každý účastník by neměl zapomenout mít s sebou kroj (kdo nemá, tak případně skautské tričko), dále také pláštěnku, ešus, lžíci a hrnek. Pro hlídku pak budete potřebovat nějaké psací potřeby (tedy blok a tužku/propisku) a dále vlastní stany, v kterých budete přespávat. Další věci osobní potřeby jistě není potřeba připomínat.

Ubytování tak, jak již plyne z výše napsaného, bude ve vlastních stanech. Je tedy důležité na ně nezapomenout! A pochopitelně si vzít také karimatku a spacák.

No a jak to bude s jídlem? Sobotní oběd si ještě vezměte vlastní, pak už se o vás ale postaráme. Něco menšího ke svačině určitě zakousnete v rámci závodu na stanovišti kuchařské dovednosti. Večeři pro vás budeme mít teplou. Nedělní snídaně bude naopak studená, sladká. Na cestu zpět do vašich domovů vás vybavíme svačinovými balíčky. A nemusíte se bát, postaráme se i o váš pitný režim!

sobotní večeře
hovězí vývar s nudlemi (bezlepková varianta s rýží) - alergeny 1, 3
přírodní kuřecí řízek s bramborovou kaší (bezlepkové) - alergen 7
zeleninový burger s bramborovou kaší (vegetariánské) - alergeny 3, 7

nedělní snídaně
sladké pečivo, čaj

svačinový balíček
obložená bageta

Kolik vás to vše bude stát? V současnosti vás poprosíme o poplatek 600 Kč za hlídku. Pokud nám dodatečně po závodě schválí grant z kraje, poplatky vám vrátíme.

V závěru, než vám dáme k nahlédnutí předběžný harmonogram a také seznam stanovišť, poprosíme, aby každá hlídka dorazila s 2 doprovody. Jeden bude dle pravidel přidělen jako doprovod jiné hlídky na trati, ten druhý se o vás bude starat než do závodu odstartujete a také, až se z něj vrátíte.

Plánovaný harmonogram:

10:30 – 11:30           registrace
11:45 – 12:15           zahájení
12:30                       start závodu
12:30 – 20:00           závod
20:00                       ukončení závodu
18:30 – 21:00           večeře
20:00 – 22:00           doprovodný program
22:00 – 07:00           noční klid
07:00 – 08:30           snídaně
08:30 – 10:00           doprovodný program
09:30 – 10:10           vydávání balíčků na cestu
10:15 – 11:00           vyhlášení výsledků, zakončení

V čase nedělních doprovodných aktivit jsme pro vás rovněž mimo otevírací dobu vyjednali možnost prohlídek zámku Konopiště, neboť by nám bylo líto, kdybyste si tento krásný zámek nemohli prohlédnout, když už k nám z takové dálky přijedete. K dispozici máme až 50 míst na I. okruh a 50 míst na II. okruh. Více informací o okruzích najdete na webu zámku Konopiště. Skupiny jsou po 25 osobích a prohlídky začnou vždy v časech 9:00 a 9:15. Jelikož se však jedná o památku, kterou spravuje Národní památkový ústav, není bohužel v našich silách vyjednat bezplatné prohlídky. Úhrada vstupného (150 Kč/osobu) pravděpodobně také nebude z naší strany možná, kdo by tak měl zájem zámek navšívit, bude si muset vstupné zaplatit sám.

Seznam disciplín:

  • Znalost první pomoci
  • Vztah k vlasti a skautingu
  • Pobyt v přírodě
  • Manuální zručnost
  • Znalost dopravních značek
  • Fyzická zdatnost (bude možná zařazeno jako volná disciplína, principielně však půjde pořád o fyzickou zdatnost)
  • Logické myšlení
  • Schopnost komunikovat
  • Kuchařská dovednost
  • Schopnost vyhledávat informace

Závěrem přidáváme orientační mapku s vyznačenou trasou a parkováním pro automobily a také s vyznačenou cestou přes město a park pro ty, kdo přijedou veřejnou dopravou.

orientační mapa

Komentáře

Článek nemá žádné komentáře